V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na čokoládový řez s jemným a měkoučkým korpusem, které jsou lepší než ty z obchodu. Recept nám zaslala p. Jana a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme a jak se tato dobrota připravuje.
Co budeme potřebovat:
- 5 vajec
- 200 g krystalového cukru
- 2 malé tučné zakysané smetany
- Hladká mouka
- 1 bal. Prášek do pečiva
- Moučkový cukr
Na čokoládovou polevu:
- 1 a ½ hořké čokolády
- 5 Lžic mléka
- 2 lžíce kakaa
- 50 g másla
Jak budeme postupovat:
- Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, nemusí být úplně tuhá. Přišleháme zakysané smetany a tekutou čokoládovou hmotu.
- Čokoládovou hmotu vytvoříme z hořké čokolády, mléka, kakaa, másla na vodní lázni.
- Do takto umíchané těsta přišleháme hladkou mouku a prášek do pečiva.
- Plech si vysteleme pečícím papírem a těsto navrstvíme. Pečeme na 180 stupňů dokud se dvojnásobně nezvedne a nezpevní – zkoušíme špejlí.
- Necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť.