Vydatná krémová polévka, která přímo vybízí k opečené bagetě potřené česnekem. Příprava polévky vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Co budeme potřebovat:
- 300 mletého masa (vepřové, hovězí nebo krůtí)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 ks velkého póru
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 ks brambor
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžička muškátového oříšku
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
K tomu:
- 100 g tvrdý sýr
- 2 ks bageta
- 3 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
1. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte mleté maso, sůl a pepř. Smažte, dokud maso nepustí trochu šťávy a nezměkne (7 – 8 minut), a dejte stranou.
2. Ve větším hrnci rozpusťte na oleji máslo, přidejte nakrájenou cibuli, dobře omytý a na plátky nakrájený pórek. Smažte, dokud cibule nezměkne, a pak vyjměte 2 až 3 lžíce dušeného pórku.
3. Přidejte rozdrcený česnek, minutu smažte a zalijte vývarem.
4. Když polévka začne vřít, přidejte brambory nakrájené na malé kostičky a vařte, dokud nezměknou.
5. Sundejte hrnec z ohně a polévku rozmixujte ponorným mixérem do krémova. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody a vraťte na oheň.
6. Vmíchejte opečené mleté maso a pórek, dochuťte solí, pepřem a případně špetkou muškátového oříšku.
7. Nechte polévku vařit na mírném ohni asi 5-10 minut.
8. Horkou polévku podávejte s nastrouhaným sýrem a nasucho opečenými plátky bagety, které jste potřeli stroužkem česneku.