Nevíte, co uvařit z pórku? Zde je recept na vydatnou pórkovou polévku s mletým masem

Vydatná krémová polévka, která přímo vybízí k opečené bagetě potřené česnekem. Příprava polévky vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Pórková polévka s mletým masem. Nevíte, co uvařit z pórku, zde je recept na vydatnou pórkovou polévku s mletým masem
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 300 mletého masa (vepřové, hovězí nebo krůtí)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks velkého póru
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 ks brambor
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř

K tomu:

  • 100 g tvrdý sýr
  • 2 ks bageta
  • 3 stroužky česneku

Jak budeme postupovat:

1. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte mleté maso, sůl a pepř. Smažte, dokud maso nepustí trochu šťávy a nezměkne (7 – 8 minut), a dejte stranou.

2. Ve větším hrnci rozpusťte na oleji máslo, přidejte nakrájenou cibuli, dobře omytý a na plátky nakrájený pórek. Smažte, dokud cibule nezměkne, a pak vyjměte 2 až 3 lžíce dušeného pórku.

3. Přidejte rozdrcený česnek, minutu smažte a zalijte vývarem.

4. Když polévka začne vřít, přidejte brambory nakrájené na malé kostičky a vařte, dokud nezměknou.

5. Sundejte hrnec z ohně a polévku rozmixujte ponorným mixérem do krémova. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody a vraťte na oheň.

6. Vmíchejte opečené mleté maso a pórek, dochuťte solí, pepřem a případně špetkou muškátového oříšku.

7. Nechte polévku vařit na mírném ohni asi 5-10 minut.

8. Horkou polévku podávejte s nastrouhaným sýrem a nasucho opečenými plátky bagety, které jste potřeli stroužkem česneku.