Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Tato cibulová polévka s mršinou vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný oběd. Je to slovenská odpověď na francouzskou cibulačku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cibulová polévka s mršinou
Co budeme potřebovat:
Polévka:
- 5 ks středně velkých brambor
- 2 lžíce vepřového sádla
- 3 ks cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 hrst petrželky
- podle chuti sůl, majoránka, sladká paprika
Mršina:
- 6 PL polohrubá mouka
- 1 ks vejce
- trochu vody
- 1 špetka soli
Jak budeme postupovat:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme v osolené vodě.
2. Mezitím si na pánvi připravíme jíšku: Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Poté cibuli zaprašte moukou smíchanou s mletou paprikou a za stálého míchání pokračujte ve smažení. Nakonec přilijte vodu a rozmíchejte jíšku tak, aby v ní nebyly žádné hrudky.
3. Jíšku nalijte na uvařené brambory a polévku opět přiveďte k varu.
4. Zatímco se polévka vaří, připravte si mouku: V míse zpracujte mouku, vejce, sůl a trochu vody na tuhé těsto, které pak nastrouhejte nebo natrhejte na menší kousky.
5. Než se polévka dovaří, přidejte podle chuti sůl, sušenou majoránku a mletou mrkev a vše společně povařte asi 2 minuty.
6. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou a krajícem čerstvého chleba.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato cibulová polévka s mršinou zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Určitě Vás zaujme: Chutná bramborová pochoutka se žloutkem a jarní cibulkou: Jednoduchý, ale hlavně fantastický recept!