Cibulová polévka s mršinou. Chutná a hlavně zdravá

Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Tato cibulová polévka s mršinou vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný oběd. Je to slovenská odpověď na francouzskou cibulačku.

Cibulová polévka s mršinou. Chutná a hlavně zdravá
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Cibulová polévka s mršinou

Co budeme potřebovat:

Polévka:

  • 5 ks středně velkých brambor
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 3 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrst petrželky
  • podle chuti sůl, majoránka, sladká paprika

Mršina:

  • 6 PL polohrubá mouka
  • 1 ks vejce
  • trochu vody
  • 1 špetka soli

Jak budeme postupovat:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme v osolené vodě.

2. Mezitím si na pánvi připravíme jíšku: Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Poté cibuli zaprašte moukou smíchanou s mletou paprikou a za stálého míchání pokračujte ve smažení. Nakonec přilijte vodu a rozmíchejte jíšku tak, aby v ní nebyly žádné hrudky.

3. Jíšku nalijte na uvařené brambory a polévku opět přiveďte k varu.

4. Zatímco se polévka vaří, připravte si mouku: V míse zpracujte mouku, vejce, sůl a trochu vody na tuhé těsto, které pak nastrouhejte nebo natrhejte na menší kousky.

5. Než se polévka dovaří, přidejte podle chuti sůl, sušenou majoránku a mletou mrkev a vše společně povařte asi 2 minuty.

6. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou a krajícem čerstvého chleba.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato cibulová polévka s mršinou zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Určitě Vás zaujme: Chutná bramborová pochoutka se žloutkem a jarní cibulkou: Jednoduchý, ale hlavně fantastický recept!