Osvěžující citronová bomba, která nekompromisně zchladí i v tom nejteplejším počasí. Připravte si ho co nejdříve. Určitě si ho zamilujte.
Co budeme potřebovat:
Cukrový sirup:
- 1 šálek krystalový cukr
- 1 šálek vody
- 1 šálek citronová šťáva
- 4 PL citronová kůra
- 1 šálek citronový radler
Jak budeme postupovat:
1. Přiveďte vodu a cukr k varu. Jakmile se cukr rozpustí, stáhněte ho z ohně a nechte vychladnout.
2. Omyjte 4 větší citrony a jemně nastrouhejte kůru. Odšťavněte je a přeceďte přes síto. V uzavíratelné misce smíchejte citronovou šťávu, kůru a vychlazený cukrový sirup. Mísu uzavřete a nechte přes noc v chladničce.
3. Do vychladlé směsi přidejte čerstvě otevřený radler a uložte na asi 1 hodinu do mrazničky. Poté částečně zmrzlý sorbet promíchejte lžící a vraťte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
Náš tip: Pokud je sorbet po hodině příliš zmrzlý, než aby se dal promíchat. Přendejte ji do mixéru, rozmixujte a pokračujte ve zmrazování.