Domů Recepty Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!

ZDROJretete-usoare.eu

Máte rádi ryby marinované nebo vařené ve slaném nálevu? A už jste někdy marinovali nebo nakládali ančovičky? Níže najdete dva jednoduché recepty na jejich přípravu. Vyzkoušejte je!

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Recept č. 1 – Ančovičky v marinádě

Co budeme potřebovat:

  • 500 g ančoviček
  • 350 ml vody
  • 2 rovné lžičky soli
  • 1 vrchovatou lžičku cukru
  • 3 bobkové listy
  • 3 hřebíčky
  • 3 bobule jalovce
  • 10 zrnek černého pepře
  • 3 lžičky hořčice se zrny
  • 3/4 lžíce 9% octa

Jak budeme postupovat:

1. Nalijte vodu do hrnce. Přidejte sůl, cukr, hřebíček, zrnka černého pepře a jalovce, hořčici, ocet a bobkové listy.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Marinádu za častého míchání vařte 3 minuty od varu.

3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Mezitím si připravte ryby a vložte je do zapékací misky.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Jakmile marináda zcela vychladne, přelijte jí ančovičky.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Kastrol přikryjte víkem a dejte do chladničky. Ančovičky nechte marinovat 18 hodin.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Marinované ančovičky podávejte!

Recept č. 2 – Ančovičky v pikantním nálevu


Jak budeme postupovat:

  • 500 g ančoviček
  • 1 litr vody
  • 3 polévkové lžíce soli
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 6 jalovcových bobulí
  • 5 bobkových listů
  • 1 čajová lžička černého pepře
  • 1 čajová lžička hřebíčku
  • 1 čajová lžička semínek koriandru
Nepřehlédněte:
Lahodný dort, který si vychutná každý, kdo má rád ovocné chutě

Jak budeme postupovat:

1. Nalijte vodu do hrnce. Přidejte sůl, cukr, zrnka černého pepře, bobule jalovce, koriandr, bobkové listy a hřebíček.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Solný nálev vařte 3 minuty od varu za častého míchání.

3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Mezitím si připravte ryby a vložte je do zapékací misky.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Zalijte je studeným nálevem.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Kastrol přikryjte pokličkou a dejte do chladničky. Sardelky nechte 18 hodin v nálevu.

Dva skvělé recepty na ančovičky. Žádné smažení ani pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Podávejte!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tyto inspirace na i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také smažené kuřecí řízky v sýrovém těstíčku smažené dozlatova – rychlé a chutné.