Nevíte co uvařit a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečený vepřový bůček.

Pečený vepřový bůček
Co budeme potřebovat:
- 800 g vepřový bůček
- 6 stroužků česneku
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička papriky
- jedna lžička koření na maso
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička křenové pasty
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
Jak budeme postupovat:
1. Vepřový bůček omyjte a osušte. Nakrájejte na 2 přibližně stejné díly.

2. Do mísy dejte koření na maso, papriku, sůl a mletý černý pepř, křenovou pastu, hořčici, olej a česnek prolisovaný lisem na česnek. Velmi dobře promíchejte.


3. Vepřový bůček potřete ochucenou směsí – ze všech stran.


4. Poté každý kus zabalte do dvou vrstev hliníkové fólie. Položte je na plech.

5. Bůček pečte 75 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

6. Poté odstraňte fólii z povrchu a pečte dalších 20 minut, aby pěkně zhnědly.

7. Pečený vepřový bůček nechte vychladnout na pokojovou teplotu, pak ho přikryjte fólií a dejte na několik hodin do chladničky.

8. Nakrájejte na plátky.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na pečený vepřový bůček i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Zapečené vepřové kotlety s vynikající náplní.