Nevíte co uvařit a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečený vepřový bůček.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený vepřový bůček
Co budeme potřebovat:
- 800 g vepřový bůček
- 6 stroužků česneku
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička papriky
- jedna lžička koření na maso
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička křenové pasty
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
Jak budeme postupovat:
1. Vepřový bůček omyjte a osušte. Nakrájejte na 2 přibližně stejné díly.
2. Do mísy dejte koření na maso, papriku, sůl a mletý černý pepř, křenovou pastu, hořčici, olej a česnek prolisovaný lisem na česnek. Velmi dobře promíchejte.
3. Vepřový bůček potřete ochucenou směsí – ze všech stran.
4. Poté každý kus zabalte do dvou vrstev hliníkové fólie. Položte je na plech.
5. Bůček pečte 75 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6. Poté odstraňte fólii z povrchu a pečte dalších 20 minut, aby pěkně zhnědly.
7. Pečený vepřový bůček nechte vychladnout na pokojovou teplotu, pak ho přikryjte fólií a dejte na několik hodin do chladničky.
8. Nakrájejte na plátky.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na pečený vepřový bůček i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Zapečené vepřové kotlety s vynikající náplní.