Krůtí soté je jedním z nejrychlejších jídel, která můžete navařit a nebudete potřebovat žádné velké zkušenosti v kuchyni. Stačí trochu krůtího masa, koření a chuť vařit. Jemně pikantní krůtí soté je vyváženo zeleninovou rýží a svěžím salátem a celá příprava trvá jen 45 minut.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pikantní krůtí soté
Co budeme potřebovat:
- 500 g krůtích prsou
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 ks chilli papriček
- 1/2 ks kuřecího vývaru (bujónu)
- 1 hrst petrželky
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
Jak budeme postupovat:
1. Prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky.
2. V hlubším hrnci rozpálíme olej, přidáme masíčko a za občasného promíchání restujeme, dokud se každý kousek nezatáhne.
3. Mezitím si očistíme cibuli a česnek a chilli papričky zbavíme zrníček. Cibuli, česnek i chilli spolu nasekáme nadrobno a přidáme k masku.
4. Osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a podlijeme vývarem tak, aby masíčko nebylo úplně zalité. Zakryjeme a dusíme do měkka (cca 40 minut) s občasným přiléváním vývaru.
5. Nakonec odstavíme z plamene a přimícháme nadrobno posekanou petrželku. Podáváme s dušenou rýží a salátem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou.