Jemně pikantní krůtí soté – stačí trochu krůtího masa, koření a chuť vařit!

Krůtí soté je jedním z nejrychlejších jídel, která můžete navařit a nebudete potřebovat žádné velké zkušenosti v kuchyni. Stačí trochu krůtího masa, koření a chuť vařit. Jemně pikantní krůtí soté je vyváženo zeleninovou rýží a svěžím salátem a celá příprava trvá jen 45 minut.

Jemně pikantní krůtí soté - stačí trochu krůtího masa, koření a chuť vařit!
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pikantní krůtí soté

Co budeme potřebovat:
  • 500 g krůtích prsou
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks chilli papriček
  • 1/2 ks kuřecího vývaru (bujónu)
  • 1 hrst petrželky
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika

Jak budeme postupovat:

1. Prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky.

2. V hlubším hrnci rozpálíme olej, přidáme masíčko a za občasného promíchání restujeme, dokud se každý kousek nezatáhne.

3. Mezitím si očistíme cibuli a česnek a chilli papričky zbavíme zrníček. Cibuli, česnek i chilli spolu nasekáme nadrobno a přidáme k masku.

4. Osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a podlijeme vývarem tak, aby masíčko nebylo úplně zalité. Zakryjeme a dusíme do měkka (cca 40 minut) s občasným přiléváním vývaru.

5. Nakonec odstavíme z plamene a přimícháme nadrobno posekanou petrželku. Podáváme s dušenou rýží a salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na hovězí placičky v pikantní kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou.