Mléčná rýže s jablky a skořicí – děti ji milují

Máte chuť na sladkou snídani, ale už vás nebaví palačinky? Pak je vyměňte za lahodnou mléčnou rýži. Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Zvládne ji každý.

Mléčná rýže s jablky a skořicí
Zdroj: recepty.aktuality.sk

Co budeme potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 100 g rýže
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 1 jablko
  • mletá skořice
  • máslo

Jak budeme postupovat:

1. Rýži propláchněte a dejte do hrnce. Přilijte mléko a přidejte 1 balíček vanilkového cukru a 2 lžíce cukru krystal. Za občasného míchání vařte asi 15 až 20 minut.

2. Jablko omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Na pánev dejte kostku másla, 1 vanilkový cukr a 1 lžíci krystalového cukru a jemně zkaramelizujte. Pak přidejte jablka a krátce povařte.

3. Připravte si dvě misky, do kterých rozdělíte mléčnou rýži. Jablka rozprostřete na povrch, posypte mletou skořicí a podávejte.