Máte chuť na sladkou snídani, ale už vás nebaví palačinky? Pak je vyměňte za lahodnou mléčnou rýži. Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Zvládne ji každý.
Co budeme potřebovat:
- 500 ml mléka
- 100 g rýže
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1 jablko
- mletá skořice
- máslo
Jak budeme postupovat:
1. Rýži propláchněte a dejte do hrnce. Přilijte mléko a přidejte 1 balíček vanilkového cukru a 2 lžíce cukru krystal. Za občasného míchání vařte asi 15 až 20 minut.
2. Jablko omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Na pánev dejte kostku másla, 1 vanilkový cukr a 1 lžíci krystalového cukru a jemně zkaramelizujte. Pak přidejte jablka a krátce povařte.
3. Připravte si dvě misky, do kterých rozdělíte mléčnou rýži. Jablka rozprostřete na povrch, posypte mletou skořicí a podávejte.