Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept. Tato sekaná zabalená do plátků slaniny vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sekaná zabalená do plátků slaniny
Co budeme potřebovat:
- 600 g mletého masa
- petržel, zelená cibulka – podle chuti
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- jedno vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 125 g mozzarelly
- chilli paprička – podle chuti
- 12 tenkých plátků uzené slaniny
- 100 g vařeného zeleného hrášku
- 100 g sušených rajčat
Jak budeme postupovat:
1. Do hluboké mísy vložte mleté maso, nasekanou petrželku a nasekanou zelenou cibuli, vejce, strouhanku, sůl, mletý černý pepř a zrnka chilli. Směs dobře promíchejte a prohněťte.
2. Nakrájejte mozzarellu na kolečka o tloušťce 5 mm.
3. Formu vymažte olivovým olejem. Navrch položte plátky slaniny a mírně je překryjte.
4. Do pánve přidejte polovinu masové směsi. Rovnoměrně ho rozetřete a dobře přitlačte.
5. Na první vrstvu masa rozprostřete uvařený hrášek.
6. Přidejte kolečka mozzarelly.
7. Přikryjte tenkou vrstvou masové směsi.
8. Přidejte sušená rajčata.
9. Přidejte zbytek masové směsi. Rovnoměrně rozetřete a dobře přitlačte.
10. Sekanou ozdobte volnými konci plátků slaniny.
11. Sekanou pečte 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
12. Vyklopte na talíř.
13. Porcujte a s velkou chutí podávejte! Podávali jsme ji s pečenými bramborami s rozmarýnem!
Tato varianta sekané se zeleným hráškem, sušenými rajčaty, mozzarellou a slaninou je velmi slavnostní a lákavá. Udělejte ji a podávejte na slavnostním stole!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato sekaná zabalená do plátků slaniny zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Vyzkoušejte také: Plněné masové rolky v bramborové krustě – křehký a šťavnatý oběd.