Hovězí maso na zelenině, které je měkké jako máslo a k jeho snědění nepotřebujete nůž

Hovězí maso se na rozdíl od vepřového musí vařit o něco déle, a aby bylo naprosto křehké, potřebuje delší dobu přípravy. Místo toho získáte máslově jemný steak, k jehož konzumaci nebudete potřebovat ani nůž! Jsme si jisti, že si tento recept na hovězí maso na zelenině zamilujete.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hovězí maso na zelenině

Co budeme potřebovat:
  • hovězí nebo telecí kýta (asi 2,5 cm silná)
  • sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
  • slunečnicový rostlinný olej
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 rajče
  • 800 ml vody
  • 1 lžíce mouky

Jak budeme postupovat:

1. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky. Přikryjte je igelitovým sáčkem a tlučte kuchyňským tloučkem. Pak z obou stran maso osolte a opepřete mletým černým pepřem.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Masírujte je z obou stran slunečnicovým rostlinným olejem a sušeným rozmarýnem. Vložte pokrm do chladničky a nechte maso marinovat, zatímco si připravíte ostatní ingredience.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli smažte 2 minuty na pánvi rozehřáté na oleji, poté přidejte maso a přikryté smažte 5 minut z každé strany.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Maso ochuťte trochou papriky a jemně nasekaným stroužkem česneku.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Po 10 minutách přidejte do pánve na kostičky nakrájenou papriku, mrkev a rajče. Oloupejte rajčata od slupky. Maso s přidanou zeleninou vařte dalších 15 minut.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Po 15 minutách přidejte 200 ml vody a vařte dalších 15 minut.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přidejte dalších 200 ml vody a vařte dalších 15 minut.

8. Maso vyjměte na talíř. Poté zeleninu a šťávu z pánve rozmixujte mixérem.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Vraťte maso zpět do pánve a přidejte dalších 400 ml vody. Vařte pod pokličkou 20 minut.

10. V misce smíchejte lžíci mouky s trochou studené vody a směs nalijte do pánve. Promíchejte, pak podle chuti osolte a opepřete, nechte ji dalších deset minut na pánvi s přiklopenou pokličkou a poté ji stáhněte z ohně.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Maso vyjměte na talíř a podávejte s omáčkou.

Hovězí maso na zelenině
Zdroj: retete-usoare.eu

Získáte křehký a šťavnatý steak. Užijte si to se svými blízkými!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Doporučujeme také rychlý recept na smažené sýrové kuličky – hotové za 15 minut, snědené za 5!