Stačí smíchat všechny ingredience ve správném pořadí a budete mít dokonalé palačinky. Můžete si je vychutnat jednoduše se smetanou nebo džemem, nebo je naplnit masem či tvarohem.

Co budeme potřebovat:

- 500 ml mléka
- 225 g hladké mouky
- 3 vejce
- 40 g cukru
- 40 g másla
- 1 špetka soli
- 2 lžíce vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nasypte mouku, sůl a cukr. Míchejte metličkou.

2. Do mouky udělejte důlek a přidejte vejce. Postupně vmíchejte vejce a mouku a krouživými pohyby je vmíchejte do středu mísy. To umožní, aby se mouka spojila s vejci a nevytvořily se hrudky.

3. Postupně přilévejte mléko a pokračujte v míchání. Měla by být o něco teplejší než pokojová teplota. V první fázi míchání je třeba přidat asi 200 ml mléka, aby se těsto dalo promíchat a nebylo příliš tuhé.

4. V mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a přidejte ho do těsta. Protože přidáme máslo, palačinky se nám nebudou lepit na pánev, ani nebudeme muset pánev vymazávat máslem nebo olejem.
5. Přidejte zbývající množství mléka a jemně promíchejte. Proto je důležité, aby bylo mléko teplé. Pokud je máslo studené, ztuhne do hrudek. V tomto případě problém vyřeší pouze směšovač.
6. Přidejte vanilkový extrakt.

7. Palačinky smažte na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. Z tohoto množství těsta jsme udělali 17 palačinek.

Z minima obvyklých ingrediencí získáte tenké a chutné palačinky, které můžete naplnit čímkoli, co máte nejraději.
