Tajemství nejlepších francouzských palačinek – Nikdy nebyly lepší

Stačí smíchat všechny ingredience ve správném pořadí a budete mít dokonalé palačinky. Můžete si je vychutnat jednoduše se smetanou nebo džemem, nebo je naplnit masem či tvarohem.

Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu
Co budeme potřebovat:
Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu
  •  500 ml mléka
  •  225 g hladké mouky
  •  3 vejce
  •  40 g cukru
  •  40 g másla
  •  1 špetka soli
  •  2 lžíce vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy nasypte mouku, sůl a cukr. Míchejte metličkou.

Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Do mouky udělejte důlek a přidejte vejce. Postupně vmíchejte vejce a mouku a krouživými pohyby je vmíchejte do středu mísy. To umožní, aby se mouka spojila s vejci a nevytvořily se hrudky.

Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Postupně přilévejte mléko a pokračujte v míchání. Měla by být o něco teplejší než pokojová teplota. V první fázi míchání je třeba přidat asi 200 ml mléka, aby se těsto dalo promíchat a nebylo příliš tuhé.

Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu

4. V mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a přidejte ho do těsta. Protože přidáme máslo, palačinky se nám nebudou lepit na pánev, ani nebudeme muset pánev vymazávat máslem nebo olejem.

5. Přidejte zbývající množství mléka a jemně promíchejte. Proto je důležité, aby bylo mléko teplé. Pokud je máslo studené, ztuhne do hrudek. V tomto případě problém vyřeší pouze směšovač.

6. Přidejte vanilkový extrakt.

Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Palačinky smažte na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. Z tohoto množství těsta jsme udělali 17 palačinek.

Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu

Z minima obvyklých ingrediencí získáte tenké a chutné palačinky, které můžete naplnit čímkoli, co máte nejraději.

Tajemství nejlepších francouzských palačinek! Nikdy nebyly lepší. Vyzkoušejte je a uvidíte, budete dělat už len TY
Zdroj: retete-usoare.eu