Měkký a jemný nutellový cheesecake bez pečení a bez mouky se dvěma druhy krému. Příprava je velmi rychlá, protože nevyžaduje válení a pečení. Má jemnou chuť, lehce křupavou strukturu díky sušenkové a ořechové polevě a vypadá neméně báječně! Lze ji připravit na každé oslavě!

Nutellový cheesecake bez pečení a bez mouky
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 200 g rozdrcených sušenek
- 100 g ořechových drobků
- 80 g másla
- 1 špetka soli
Na krém s Nutellou:
- 200 g Nutelly
- 200 g smetanového sýra
Smetana na šlehačku:
- 50 g moučkového cukru
- 200 ml 33% smetany ke šlehání
- 200 g smetanového sýra
Pro dekoraci:
- jádra vlašských ořechů
- hořká čokoláda

Jak budeme postupovat:
1. Příprava sušenek: sušenky rozlámejte na malé kousky a rozemelte je mixérem.

2. Rozemelte také ořechovou drť a přendejte ji do mísy na sušenky. Přísady promíchejte.

3. Přidejte rozpuštěné máslo a velmi dobře promíchejte. Měla by vám vzniknout vlhká směs, která po zmáčknutí v rukou dobře drží tvar.

Tip: Pokud směs nedrží dobře tvar a je příliš suchá (kvůli sušenkám), přidejte ještě trochu rozpuštěného másla.
4. Na talíř položte kruh vyjímatelného plechu (o průměru 18 cm) vyložený pečicím papírem a na dno nalijte těsto. Lžící ji rovnoměrně rozetřete a pak ji dnem sklenice dobře přitlačte, abyste vytvořili okraje budoucího dortu. Ty by měly sahat až k okraji kroužku.

5. Připravte nutellový krém: do hluboké mísy přidejte smetanový sýr a Nutellu. Přísady šlehejte mixérem na střední rychlost, dokud nebudou hladké.

6. Směs nalijte na sušenky a rovnoměrně ji rozetřete.

7. Připravte si šlehačku: smetanu ke šlehání nalijte do hluboké mísy a šlehejte ji mixérem na vysoké otáčky, přičemž postupně přidávejte moučkový cukr. Měli byste mít hladkou, krémovou směs.

8. V samostatné míse mixérem trochu vyšlehejte smetanový sýr, pak přidejte smetanovou směs a znovu mixérem rozmixujte dohladka.

9. Krém nalijte na těsto a rovnoměrně ho rozetřete.
10. Budoucí dort ozdobte jemně nasekanými ořechovými jádry a rozpuštěnou čokoládou (pomocí zdobicího sáčku).

11. Misku dejte na několik hodin do lednice, aby oba krémy dobře ztuhly.

12. Vyjměte koláč z lednice, odstraňte kroužek a pečicí papír, nakrájejte ho na plátky a s velkou chutí podávejte!

Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na nutellový cheesecake bez pečení a bez mouky zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na fantastické nutellové šneky z listového těsta: Nejoblíbenější dezert u nás doma!