Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na vanilkové muffiny s lesními plody a jemným krémem si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vanilkové muffiny s lesními plody a jemným krémem
Co budeme potřebovat:
(pro 10-12 Muffinů)
Pro jahodové pyré:
- 300g mražených bobulovin (maliny, jahody, rybíz, třešně, ostružiny)
- 1/3 šálku cukru (70 g)
Na krém:
- 70g měkkého másla
- 100 g moučkového cukru
- 140 g studeného smetanového sýra
Na těsto:
- 125 g měkkého másla
- 125 g cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo 2 lžičky vanilkového cukru)
- 125 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1-1/2 lžíce mléka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si ovocné pyré: Ovoce s cukrem vařte na mírném ohni 25-30 minut. Směs přecedíme přes síto a necháme vychladnout. Pyré není příliš sladké a rybíz je kyselý.
2. Připravte krém: Měkké máslo šlehejte 1-2 minuty s moučkovým cukrem, aby vznikla nadýchaná směs. Tím se krém stane stabilnějším.
3. Přidejte smetanový sýr a promíchejte do hladka. Pokud si krém připravíte předem, můžete ho přikrýt potravinovou fólií a uložit do lednice.
4. Připravte těsto: Měkké máslo šlehejte s cukrem 1-2 minuty, aby ste získali nadýchanou směs.
5. Přidejte vejce jedno po druhém a poté vanilkový extrakt. Pokud používáte vanilkový cukr, přidejte ho spolu s cukrem.
6. Vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva.
7. Dobře promíchejte, pak přilijte mléko a znovu promíchejte, ale ne dlouho, aby byly muffiny nadýchané.
8. Přidejte 1 lžíci ovocného pyré, ale nemíchejte do hladka, jen jemně otáčejte lžící, dokud nevznikne různobarevné těsto. Podle potřeby přidejte další pyré.
9. Těsto rozdělte do papírových košíčků a muffiny pečte v troubě předehřáté na 180 °C 22-24 minut. Proveďte test párátkem.
10. Muffiny nechte vychladnout, pak je potřete krémem, přidejte asi 1/3 lžičky kaše a špejlí vytvarujte vršky.
Muffiny podávejte ihned nebo je uložte do chladničky a před podáváním je vyjměte, aby měly pokojovou teplotu.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na vanilkové muffiny s lesními plody a jemným krémem i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Čokoládové řezy s nadýchaným těstem a jemným vanilkovým krémem!