Domů Recepty Pečené vepřové maso s pivem – velmi chutný recept

Pečené vepřové maso s pivem – velmi chutný recept

ZDROJretete-usoare.eu

Pečené vepřové maso s pivem. Mimořádně chutná pochoutka, kterou ocení všichni milovníci masa. A pokud ho plánujete podávat na slavnostní tabuli, připravte si písemný recept, protože se na něj všichni budou ptát.

pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: internet

Co budeme potřebovat:

  • 4 vepřové plece (asi 4 kg)
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 4 zelené snítky rozmarýnu a 4 lístky šalvěje
  • 3-4 lžíce slunečnicového rostlinného oleje na smažení
  • 350 g cibule
  • 15 g česneku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml piva

Jak budeme postupovat:

1. Ostrým nožem nařízněte kůži na každé vepřové kůži. Kousky masa rozložte na talíř a dobře je ze všech stran osolte. Nahoru přidejte snítku zeleného rozmarýnu a lístek šalvěje a přikryjte potravinovou fólií. Vložte do chladničky na nejméně dvě hodiny. V ideálním případě je nechte působit přes noc.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Vyjměte maso z lednice a odstraňte rozmarýn a šalvěj.

3. Rozehřejte pánev s olejem, přidejte maso a opékejte je z každé strany 2-3 minuty dozlatova. Osmažené maso vložte do pekáče.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Do zbylého oleje na pánvi přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku a 2 minuty je orestujte, poté přelijte přes maso.

Nepřehlédněte:
Broskvovo-švestkové koláčky z listového těsta - naskládat, upéct a pamlsek je na světě!
Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. V samostatné misce smíchejte olivový olej, hořčici, papriku a černý pepř. Touto směsí potřete maso z obou stran.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Do pekáče nalijte pivo, přidejte další dva lístky šalvěje, přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte v troubě 50 až 60 minut při teplotě 240-250°C.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Po 30 minutách vyjměte plech a maso otočte na druhou stranu. Vraťte ji zpět do trouby, ale bez pokličky.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Hotové maso vyjměte, položte na desku, přikryjte potravinovou fólií a nechte 8-10 minut odpočívat.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Příprava omáčky: slijte všechnu omáčku z pánve, která zbyla po mase, do hrnce. Zeleninu také dobře rozmačkejte lžící a seberte z ní všechnu omáčku.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Maso zbavte fólie a podávejte na talíři s kaší nebo salátem. Nezapomeňte také na lžíci omáčky.

Pečená vepřová kotleta s pivem!
Zdroj: retete-usoare.eu