Tato masová roláda v bramborové kaši se sušenými švestkami a zeleninou je velmi jednoduchá na přípravu. Roládu můžete připravit jako rodinný oběd nebo slavnostní jídlo.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masová roláda v bramborové kaši se sušenými švestkami a zeleninou
Co budeme potřebovat:
Na roládu:
- 1 kg mletého masa
- 2 střední cibule
- 3 vaječné bílky
- 3-4 polévkové lžíce krupice
- sůl a černý pepř
- koření
Na nádivku:
- 4 papriky (2 červené, 2 žluté)
- 1 palačinka ze 2 vajec
- 4 vejce natvrdo
- 1 hrst sušených švestek
- 1 hrst špenátu
- 1 polévková lžíce mléka
- sůl
- koření
Pro bramborovou kaši:
- 1,5 kg brambor
- 30-50 g másla
- 3 žloutky
- sůl
- 1 lžička papriky
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso smícháme s cibulí, kterou jsme protáhli mlýnkem na maso, solí, mletým černým pepřem a kořením: italskými bylinkami a chilli papričkami. Přidejte bílky a krupici, pak všechny ingredience dobře promíchejte a mleté maso vyšlehejte, aby se spojilo.
2. Papriky omyjte, odstraňte slupku se semínky a nakrájejte je na 1,5 cm silné proužky.
3. Rozšlehejte 2 vejce, přidejte sůl, italské bylinky a mléko a dobře promíchejte.
4. Rozehřejte pánev s trochou oleje, přidejte papriky a smažte je na prudkém ohni asi 5 minut, dokud nejsou měkké a nedají se pohodlně rolovat.
5. Na stejnou pánev přidejte ještě trochu oleje, nalijte vaječnou směs a palačinku osmažte z obou stran. Srolujte a nakrájejte na plátky.
6. Pracovní plochu vyložte potravinářskou fólií, položte na ni mleté maso, uhlaďte a zarovnejte vršek masa, přikryjte další vrstvou potravinářské fólie a podle potřeby jej stočte nebo přitlačte rukama, aby ste dosáhli stejné tloušťky. Odstraňte fólii a v případě potřeby zarovnejte okraje nožem.
7. Na náplň položte papriky, vaječnou placku, rozčtvrcená vařená vejce, sušené švestky a špenátové listy. Náplň může být různá, záleží na vašich preferencích, vybírejte produkty podle chuti vaší rodiny.
8. Roládu vyválíme, pomůžeme si potravinovou fólií, přeneseme na kus alobalu a zabalíme. Položte roládu na plech a pečte v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 1 hodinu na spodním patře trouby.
9. Připravte si bramborovou kaši. Brambory nakrájejte na větší kousky, osolte, zalijte vodou tak, aby byla zelenina zakrytá, přiklopte pokličkou a vařte brambory, dokud nejsou hotové.
10. Brambory zbavte vody. Pokud jsou brambory příliš mokré, můžete pánev postavit na oheň, aby se zbylý odvar odpařil. Přidejte máslo a brambory rozmačkejte do hladka. Pokud je příliš hustá, přidejte 1-2 lžíce mléka nebo tekuté smetany. Nechte kaši vychladnout.
11. Vyjměte roládu z trouby, odkryjte ji, slijte nahromaděnou šťávu, kterou můžete použít na přípravu omáčky.
12. Plech vyložte pečicím papírem nebo alobalem, rozetřete na něj část bramborové kaše, položte na něj roládu a přikryjte ji bramborovou kaší.
13. Část bramborové kaše si ponechte a smíchejte ji se žloutky. Směs bude tekutější a snáze ji rozetřete po povrchu rolády. Tím získá roláda zlatavou barvu.
14. Roládu posypeme paprikou a pečeme v troubě dalších 40 minut.
15. Přeneste roládu na servírovací talíř a odstraňte pečicí papír.
Rolka je velmi měkká a chutná. Chutná kombinace masa, zeleniny a brambor.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato masová roláda v bramborové kaši se sušenými švestkami a zeleninou zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Mohlo by se Vám líbit: Slavnostní MALINOVÁ roláda s mascarpone a mandlemi! Jednoduchý recept.