Dnes vám představíme vrstvený salát, který můžete sestavit ve vrstvách nebo ho jako obvykle hodit do mísy. Salát obsahuje tajnou přísadu, která mu dodává zvláštní a velmi chutnou chuť. Chcete-li zjistit, co to je, doporučujeme přečíst si níže uvedený recept.
Co budeme potřebovat:
- 200-250 g šunky (nebo vařeného salámu)
- 2 vařené brambory
- 4 vařená vejce
- 1 vařená mrkev
- 1 hruška + trochu citronové šťávy
- 1 malá sklenice konzervovaného zeleného hrášku
- majonéza (podle chuti)
- sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
- několik stonků zelené cibule
Jak budeme postupovat:
1. Uvařené brambory nakrájejte na malé kostičky a přendejte je do mísy. Přidejte trochu majonézy, osolte a opepřete (podle chuti) a promíchejte.
2. Poté položte na servírovací talíř kruh z pečiva a na jeho dno dejte bramborovou směs, kterou lžící rozetřete do rovnoměrné vrstvy.
3. Uvařenou mrkev nakrájejte na malé kostičky a přidejte ji k bramborové vrstvě. Přikryjeme síťkou z majonézy.
4. Uvařená vejce nastrouhejte na velkém struhadle nebo nakrájejte na kostičky a přidejte jako další vrstvu salátu. Nezapomeňte je také potřít trochou majonézy.
5. Poté přidejte vrstvu na kostičky nakrájené slaniny (nebo vařeného salámu). Rovnoměrně ji rozetřete a vrstvu pokryjte síťkou z majonézy.
6. Další ingrediencí bude hruška. Jsme si jisti, že kdo si oblíbil salát s jablky, zamiluje si i tento s hruškami. Hrušku oloupejte, nakrájejte na kostičky a pokapejte trochou citronové šťávy. Pak je promíchejte a přidejte na vrstvu slaniny. Tuto vrstvu pokryjte majonézou.
7. Navrch položte hrášek z konzervy, přikryjte tenkou vrstvou majonézovy a posypte nadrobno nakrájenými stonky zelené cibule.
8. Salát nechte v lednici alespoň hodinu, pak z něj sloupněte kroužek a s velkou chutí podávejte!
9.Pokud chcete tento salát připravit smícháním všech ingrediencí v míse, můžete přidat také čerstvou nebo nakládanou okurku nakrájenou na kostičky. Bude to velmi chutné!