Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zmrzlinový sendvič se sušenkami. Tato zmrzlina z pouhých dvou ingrediencí je důmyslně umístěná mezi křupavé čokoládové sušenky. Pokud tedy rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zmrzlinový sendvič se sušenkami
Co budeme potřebovat:
Sušenky (cookies):
- 200 g másla
- 100 g hnědého cukru
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce vody
- 330 g hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 150 g čokolády
Zmrzlina:
- 500 ml smetana ke šlehání
- 1 konzerva slazené kondenzované mléko
- 2 PL nasekaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Pro přípravu zmrzliny vyšlehejte smetanu do měkké konzistence při střední rychlosti. Přilijte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud krém ještě trochu nezhoustne. Vmíchejte nasekanou čokoládu, navrstvěte zmrzlinovou směs do mísy a uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny.
2. Pro sušenky utřete máslo, oba cukry a špetku soli do krémové konzistence. Poté přidejte celé vejce a žloutek. Smíchejte suché přísady: prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte lžíci vody s jedlou sodu. Do máslové směsi přidejte smíchanou jedlou sodu a prošlehejte ji, pak po troškách vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Nakonec rukama vmíchejte do tuhého těsta nasekané kousky čokolády.
3. Na plech vyložený pečicím papírem pak pomocí naběračky na zmrzlinu rozdělte stejně velké kousky těsta a dlaní je vytlačte. Dbejte na to, aby byly sušenky od sebe, protože se během pečení rozlijí. Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 až 12 minut. Krátce nechte vychladnout na plechu a poté přeneste na drátěnou mřížku, aby se zcela zchladila.
4. Vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji 15 minut stát při pokojové teplotě, abyse dala snadno nabírat. Na spodní stranu sušenky naneste silnou vrstvu zmrzliny a přiklopte ji druhou sušenkou. Přitlačte a nožem zahřátým v horké vodě zarovnejte okraje sendvičů. Zmrzlinové sendviče dejte alespoň na 30 minut do mrazáku a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na zmrzlinový sendvič se sušenkami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jako od babičky! Vyzkoušejte tuto jablečnou buchtu se smetanou.