Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vanilkový cheesecake. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít dozajista radost.

Vanilkový cheesecake
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 200 g máslových sušenek
- 80 g másla
- 1 lžíce javorového sirupu
Krém:
- 500 g Mascarpone
- 200 g moučkový cukr
- 3 PL hladká mouka
- 600 ml kyselá smetana
- 2 KL vanilkový extrakt
- 1 ks vanilkový lusk
- 3 vejce
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložte pečicím papírem.
2. Sušenky rozdrťte a v míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a javorovým sirupem. Mokré sušenky vyrovnejte na dno formy a rukama je přitlačte.
3. Ve větší míse dobře vyšlehejte mascarpone, aby mělo krémovou konzistenci. Poté přidejte cukr a mouku a znovu dobře vyšlehejte. Pokračujte zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a vanilkovými lusky (lusk podélně rozřízněte napůl a lusky vyjměte špičkou nože). Dobře je spolu rozšlehejte. Nakonec při nízkých otáčkách přidejte jedno po druhém vejce a znovu dobře vyšlehejte.
4. Krém nalijte do sušenkové formy a pečte 35 až 40 minut. Po upečení je nechte zcela vychladnout a uložte do chladničky, ideálně přes noc.
5. Podávejte s čerstvým ovocem a šlehačkou nebo jen tak.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na vanilkový cheesecake zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také nejlepší domácí jablečný koláč z hrnku – Užije si ho celá rodina i přátelé.