Tyto tvarohově-ovocné toasty vás bezpochyby nadchnou a budete si je chtít často připravovat k snídani. Doporučujeme je vyzkoušet!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohově-ovocné toasty
Co budeme potřebovat:
- bílý chléb
- 150 g sladkého tvarohu (měkkého, vlhkého)
- 2 lžíce cukru
- 1 polévková lžíce zakysané smetany
- 8 g vanilkového cukru
- 1 kiwi
- 2 vejce
- 30 ml vody nebo mléka
- rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte sladký tvaroh, 2 lžíce cukru, zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Pokud je tvaroh zrnitý, propasírujte ho předem přes jemné sítko.
2. Nakrájejte kiwi na malé kostičky. Přidejte ji do tvarohové směsi. Míchejte.
3. Chléb nakrájejte na plátky.
4. Na krajíc chleba rozetřete rovnoměrnou vrstvu tvarohové směsi. Přikryjte dalším plátkem chleba a vytvořte sendvič.
5. Totéž proveďte se zbývajícím chlebem a náplní.
6. Vejce rozklepněte do mísy. Přidejte lžičku cukru a vodu. Míchejte vidličkou, dokud nebude hladké.
7. Rozpalte pánev na středním plameni a nalijte do ní trochu oleje. Každý sendvič namočte do vaječné směsi a položte na připravenou pánev. Smažte je na spodní straně do zlatova.
8. Pak je otočte na druhou stranu, snižte teplotu a přikryjte pokličkou. Smažte ještě 1 minutu.
9. Toasty přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
10. Vychutnejte si jejich skvělou chuť! Jsou měkké, jemné, aromatické a chutné!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na tvarohově-ovocné toasty zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také velmi rychlé kefírové placky plněné sýrem připravené na pánvi za 15 minut.