Smažené rolky z mletého masa připravené podle tohoto receptu jsou křehké, uvnitř šťavnaté a na povrchu pokryté křupavou kůrkou. Jsou vyrobeny z jednoduchých a snadno dostupných surovin, ale chutnají skvěle. Všichni si budou říkat o další porce!
Co budeme potřebovat:
- 800 g mletého masa (my jsme použili kuřecí prsa a vepřové maso ve stejném poměru)
- jedna červená paprika
- jedna cibule
- jeden malý svazek čerstvého nebo mraženého kopru
- jedno vejce
- 100 g + lžíce fermentované smetany
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- ½ čajové lžičky italských bylinek
- 80-100 g sýra
- 30-50 g másla
Jak budeme postupovat:
1.Do mísy mixéru vložte kopr, rozpůlenou cibuli a papriku nakrájenou na 4-5 kousků. Rozemelte je na velmi malé kousky (ne na pastu).
2.Mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte zeleninu a kopr, které jste nakrájeli, vejce, lžíci kysané smetany, italské bylinky, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Směs dobře promíchejte a prohněťte.
3.Sýr nastrouhejte na malém struhadle.
4.Studené máslo nakrájejte na proužky (aby se vám lépe krájelo, můžete ho předem uložit do mrazáku).
5.Asi 2 polévkové lžíce masové směsi rozetřete na kousek potravinové fólie a vytvarujte z ní tenkou obdélníkovou placičku. K jednomu okraji položte proužek másla a posypte ho strouhaným sýrem.
6. Poté ho pomocí fólie srolujte do kompaktní rolády, přičemž začněte u okraje, vedle kterého je náplň. Konce a “šev” ruličky dobře slepte.
7.Ruličky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery.
8.Potřete je zakysanou smetanou pomocí silikonového štětce.
9.Ruličky pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
10.Poté je přendejte na talíř a podle potřeby posypte nasekanou zelení.
11.Rolky podávejte s přílohou, kterou máte rádi! Jsou měkké, šťavnaté a lahodné!
Přejeme vám dobrou chuť.