Náš oblíbený dezert z dětství! Pokud vyzkoušíte tento lahodný tvarohovo-čokoládový dezert, zaručeně jej budete dělat pravidelně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohovo-čokoládový dezert bez pečení
Co budeme potřebovat:
na tvarohovou směs:
- 400 g sladkého tvarohu (s vysokým obsahem tuku)
- 50 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
- vanilkový cukr – podle chuti (nepovinné)
- 40 g měkkého 82% másla
na polevu:
- 160 g čokolády
- 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje
Jak budeme postupovat:
1. Připravte polevu: Čokoládu nasekejte nožem nebo ji nastrouhejte na velkém struhadle. Vložte do žáruvzdorné mísy.
2. Rozpusťte nasekanou čokoládu na mírném ohni, ve vodním koupeli nebo v mikrovlnné troubě.
3. Do rozpuštěné čokolády přidejte rafinovaný slunečnicový olej a dobře promíchejte. Měli byste získat hladkou, homogenní a poměrně tekutou glazuru.
4. Poté naneste glazuru na vnitřní stranu silikonových forem pomocí silikonového štětce. Rovnoměrně ji rozetřete v tenké vrstvě po stěnách a dně.
5. Formy vložte na 10 minut do mrazáku, aby poleva dobře ztuhla.
6. Poté je vyjměte a potřete další tenkou vrstvou polevy. Vložte je na dalších 3-5 minut do mrazáku. Díky tomu bude poleva na povrchu rovnoměrná a dostatečně tvrdá, aby nepraskala.
7. Připravte si tvarohovou směs: Do hluboké mísy dejte sladký tvaroh, měkké máslo, moučkový a vanilkový cukr. Mixujte, dokud není hmota hladká a homogenní.
8. Vyjměte formičky z mrazničky a přendejte tvarohovou směs do zdobicího sáčku a naplňte je. Povrch rovnoměrně rozetřete a uhlaďte.
9. Tvarohovou vrstvu pokryjte polevou. Přebytečné zbytky lze odstranit nožem nebo špachtle.
10. Dezert dejte na 1-1,5 hodiny do mrazáku, dokud zcela neztuhne.
11. Vyjměte dezert z forem. Jen se podívejte, jak jsou lákavé!
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na nepečený tvarohovo-čokoládový dezert zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také domácí croissanty plněné marmeládou či nutellou.