Jednoduché tradiční jídlo, které budete mít hotové za 1 hodinu. Budete potřebovat hlavně brambory, kysané zelí a slaninu.

Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 500 g kysaného zelí
- 150 g uzené slaniny
- podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř
- sádlo
Jak budeme postupovat:
1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Po uvaření je nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a polovinu z ní osmahněte na rozpáleném sádle. Poté přidejte okapané zelí a vařte do změknutí. V případě potřeby můžeme podlít vodou nebo šťávou z kysaného zelí. Nakonec je osolte a okořeňte mletým černým pepřem.
3. Slaninu nakrájejte na kostičky a osmahněte na troše sádla. Vyjměte slaninu a na tuku osmahněte nakrájenou cibuli do křupava.
4. Brambory smíchejte s kysaným zelím, slaninou a tukem a rozdělte je na talíře. Posypte smaženou cibulkou a podávejte.