Brambory s kysaným zelím a slaninou – jednoduché tradiční jídlo pro každého

Jednoduché tradiční jídlo, které budete mít hotové za 1 hodinu. Budete potřebovat hlavně brambory, kysané zelí a slaninu.

Strešenina - brambory s kysaným zelím a slaninou, jednuduché tradiční jídlo pro každého
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 150 g uzené slaniny
  • podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř
  • sádlo

Jak budeme postupovat:

1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Po uvaření je nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a polovinu z ní osmahněte na rozpáleném sádle. Poté přidejte okapané zelí a vařte do změknutí. V případě potřeby můžeme podlít vodou nebo šťávou z kysaného zelí. Nakonec je osolte a okořeňte mletým černým pepřem.

3. Slaninu nakrájejte na kostičky a osmahněte na troše sádla. Vyjměte slaninu a na tuku osmahněte nakrájenou cibuli do křupava.

4. Brambory smíchejte s kysaným zelím, slaninou a tukem a rozdělte je na talíře. Posypte smaženou cibulkou a podávejte.