Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Nepečený kaštanový cheesecake – chutný, jednoduchý a nenáročný. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 300 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 1 lžíce rumu
Krém:
- 500g Mascarpone
- 400g kaštanové pyré
- 100 g moučkový cukr
- 200 ml zakysaná smetana 18%
- 1 PL rum
Poleva:
- 150 g horká čokoláda
- 100 ml 33% smetana na šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky rozdrtíme na prášek a spolu s rozpuštěným máslem a rumem vypracujeme těsto, které dlaněmi přitlačíme na dno a stěny dortové formy.
2. Pro krém ušlehejte mascarpone, kaštanové pyré, cukr, smetanu a rum v následujícím pořadí. Poměrně hustý krém rozetřete na vychladlý korpus a celý dort dejte na 30 minut do chladničky.
3. Smetanu zahřejte a těsně před varem ji stáhněte z ohně. Přidejte 100 g nasekané čokolády a vzniklou polevou přelijte povrch dortu. Celý dort dejte na 10 minut stranou, aby ztuhl.
4. Z rozpuštěné čokolády (zbývajících 50 g) vytvořte konečnou mřížku tak, že ji po kapkách kápnete na povrch dortu koncem lžíce. Celý koláč bude připraven k podávání asi po dalších 2 hodinách v chladničce.