Nepečený kaštanový cheesecake – chutný, jednoduchý a nenáročný

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Nepečený kaštanový cheesecake – chutný, jednoduchý a nenáročný. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Nepečený kaštanový cheesecake, chutný, jednoduchý a nenáročný
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 300 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 1 lžíce rumu

Krém:

  • 500g Mascarpone
  • 400g kaštanové pyré
  • 100 g moučkový cukr
  • 200 ml zakysaná smetana 18%
  • 1 PL rum

Poleva:

  • 150 g horká čokoláda
  • 100 ml 33% smetana na šlehání

Jak budeme postupovat:

1. Sušenky rozdrtíme na prášek a spolu s rozpuštěným máslem a rumem vypracujeme těsto, které dlaněmi přitlačíme na dno a stěny dortové formy.

2. Pro krém ušlehejte mascarpone, kaštanové pyré, cukr, smetanu a rum v následujícím pořadí. Poměrně hustý krém rozetřete na vychladlý korpus a celý dort dejte na 30 minut do chladničky.

3. Smetanu zahřejte a těsně před varem ji stáhněte z ohně. Přidejte 100 g nasekané čokolády a vzniklou polevou přelijte povrch dortu. Celý dort dejte na 10 minut stranou, aby ztuhl.

4. Z rozpuštěné čokolády (zbývajících 50 g) vytvořte konečnou mřížku tak, že ji po kapkách kápnete na povrch dortu koncem lžíce. Celý koláč bude připraven k podávání asi po dalších 2 hodinách v chladničce.