Krémově jemný švestkový tvarohový koláč

Krémově jemný tvarohový koláč dokonale podtrhuje chuť čerstvého ovoce. Výjimkou nejsou ani švestky.

 Krémově jemný švestkový tvarohový koláč. Mňam
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 300 g máslových sušenek
  • 100 g másla

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 200 g moučkový cukr
  • 3 PL hladká mouka
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 600 ml zakysaná smetana
  • 3 ks vejce
  • 10 ks švestky
  • 2 PL moučkový cukr
  • 1/2 KL mletá škořice

Jak budeme postupovat:

1. Rozpálíme troubu na 160 °C. Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložte pečicím papírem.

2. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu nebo válečkem na těsto a smíchejte je v míse s rozpuštěným máslem. Vlhké sušenky vyrovnejte na dno a boky formy a rukama je přitlačte.

3. Ve velké míse dobře vyšlehejte mascarpone, aby mělo krémovou konzistenci. Poté přidejte cukr a mouku a znovu dobře vyšlehejte. Pokračujte zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Dobře je spolu rozšlehejte. Nakonec při nízkých otáčkách přidejte po jednom vejce a znovu dobře vyšlehejte.

4. Švestku zbavte pecky a v míse ji smíchejte se 2 lžícemi cukru a skořicí.

5. Na piškotový korpus nalijte krém a navrch rozložte půlky švestek. Pečte 35 až 40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a uložte do chladničky, nejlépe přes noc.