Domů Recepty Krémově jemný švestkový tvarohový koláč

Krémově jemný švestkový tvarohový koláč

Krémově jemný tvarohový koláč dokonale podtrhuje chuť čerstvého ovoce. Výjimkou nejsou ani švestky.

 Krémově jemný švestkový tvarohový koláč. Mňam
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 300 g máslových sušenek
  • 100 g másla

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 200 g moučkový cukr
  • 3 PL hladká mouka
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 600 ml zakysaná smetana
  • 3 ks vejce
  • 10 ks švestky
  • 2 PL moučkový cukr
  • 1/2 KL mletá škořice

Jak budeme postupovat:

1. Rozpálíme troubu na 160 °C. Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložte pečicím papírem.

2. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu nebo válečkem na těsto a smíchejte je v míse s rozpuštěným máslem. Vlhké sušenky vyrovnejte na dno a boky formy a rukama je přitlačte.

3. Ve velké míse dobře vyšlehejte mascarpone, aby mělo krémovou konzistenci. Poté přidejte cukr a mouku a znovu dobře vyšlehejte. Pokračujte zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Dobře je spolu rozšlehejte. Nakonec při nízkých otáčkách přidejte po jednom vejce a znovu dobře vyšlehejte.

4. Švestku zbavte pecky a v míse ji smíchejte se 2 lžícemi cukru a skořicí.

5. Na piškotový korpus nalijte krém a navrch rozložte půlky švestek. Pečte 35 až 40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a uložte do chladničky, nejlépe přes noc.