Játrový předkrm “Romanițele” – velmi jemný, opravdu vzdušný a velmi chutný!

Jen málokdo rád tráví čas přípravou snídaně v kuchyni. Zkuste tentokrát vyzkoušet tento játrový předkrm “Romanițele”. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut.

Játrový předkrm "Romanițele" - velmi jemný, opravdu vzdušný a velmi chutný!
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Játrový předkrm “Romanițele”

Co budeme potřebovat:

  • 300 g hovězích jater
  • 1 syrové vejce
  • 2 vařená vejce
  • sůl – podle chuti
  • 2 lžíce jedlé sody
  • 500 ml vody
  • 2-4 lžíce mouky
  • 2-3 stroužky česneku
  • majonéza – podle chuti
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy nalijte vodu a rozpusťte v ní jedlou sodu. Do vzniklého roztoku přidejte nakrájená játra a nechte je 60 minut namáčet. Tím se odstraní specifický zápach jater a po uvaření budou velmi jemná.

2. Poté kousky jater velmi dobře omyjte a protáhněte je mlýnkem na maso.

3. Přidejte sůl podle chuti, prosátou mouku a syrové vejce. Smíchejte do hladka.

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj : retete-usoare.eu

4. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Lžící směsi vytvořte placky (jedna lžíce směsi odpovídá jedné placke) a osmažte je na mírném ohni z obou stran do zlata.

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Majonézu smíchejte s česnekem prolisovaným přes lis na česnek.

6. Bílky uvařených vajec protřete na velkém struhadle a žloutky na malém struhadle.

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Sestavte “romaniette”: budeme spojovat dvě placky, mezi které půjde majonézová směs

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu
Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Poté potřete okraje vzniklých “konstrukcí” majonézou kombinovanou s česnekem pomocí silikonového štětce.

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Potřené okraje přetřete strouhaným bílkem.

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Položte je na talíř. Povrch potřete trochou česnekové majonézy a posypte nastrouhaným žĺtkem.

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu
Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Hotovo!

Játrový předkrm "Romanițele"
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na Játrový předkrm “Romanițele” zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Pečená kuřecí játra po italsku se sýrem, rajčaty a česnekem! Hotovo za 20 minut!