Jen málokdo rád tráví čas přípravou snídaně v kuchyni. Zkuste tentokrát vyzkoušet tento játrový předkrm “Romanițele”. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Játrový předkrm “Romanițele”
Co budeme potřebovat:
- 300 g hovězích jater
- 1 syrové vejce
- 2 vařená vejce
- sůl – podle chuti
- 2 lžíce jedlé sody
- 500 ml vody
- 2-4 lžíce mouky
- 2-3 stroužky česneku
- majonéza – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte vodu a rozpusťte v ní jedlou sodu. Do vzniklého roztoku přidejte nakrájená játra a nechte je 60 minut namáčet. Tím se odstraní specifický zápach jater a po uvaření budou velmi jemná.
2. Poté kousky jater velmi dobře omyjte a protáhněte je mlýnkem na maso.
3. Přidejte sůl podle chuti, prosátou mouku a syrové vejce. Smíchejte do hladka.
4. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Lžící směsi vytvořte placky (jedna lžíce směsi odpovídá jedné placke) a osmažte je na mírném ohni z obou stran do zlata.
5. Majonézu smíchejte s česnekem prolisovaným přes lis na česnek.
6. Bílky uvařených vajec protřete na velkém struhadle a žloutky na malém struhadle.
7. Sestavte “romaniette”: budeme spojovat dvě placky, mezi které půjde majonézová směs
8. Poté potřete okraje vzniklých “konstrukcí” majonézou kombinovanou s česnekem pomocí silikonového štětce.
9. Potřené okraje přetřete strouhaným bílkem.
10. Položte je na talíř. Povrch potřete trochou česnekové majonézy a posypte nastrouhaným žĺtkem.
11. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na Játrový předkrm “Romanițele” zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Pečená kuřecí játra po italsku se sýrem, rajčaty a česnekem! Hotovo za 20 minut!