Pečené zelí jako skvělá a rychlá příloha – vyzkoušejte ho

Pečené zelí jako skvělá a rychlá příloha: chutná, snadná a úsporná! Zelí podávejte jako přílohu ke kuřecím prsům nebo jako samostatný pokrm s omáčkou ze zakysané smetany (s česnekem a koprem)!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg zelí (jedna malá hlávka)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 3-4 stroužky česneku
  • bobkový list
  • sůl, mletý černý pepř, další koření – podle chuti
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1.Zelí rozkrojte napůl a odřízněte jádřinec. Poté každou polovinu zelí rozkrojte na 3 díly tak, aby obsahovaly malý kousek kolínka, který spojuje listy.

Pečené zelí pro snadnou večeři!
Zdroj: retete-usoare.eu

2.Kousky zelí vložte do hrnce. Zalijte vodou a přidejte ½ lžičky soli. Vařte je asi 5 minut od varu, dokud nejsou napůl uvařené. Když se voda začne vařit, můžete do ní přidat bobkový list, který zelí trochu ochutí.

Pečené zelí pro snadnou večeři!
Zdroj: retete-usoare.eu

3.Kousky zelí vyjměte z vody a položte je na tác nebo podnos, aby mírně vychladly.

4.Poté na povrch rozetřete česnek prolisovaný lisem na česnek (množství můžete upravit podle své chuti).

Pečené zelí pro snadnou večeři!
Zdroj: retete-usoare.eu

5.Vejce rozklepněte do mísy. Přidejte mléko, sůl, mletý černý pepř a další koření podle chuti. Míchejte metličkou dohladka.

Pečené zelí pro snadnou večeři!
Zdroj: retete-usoare.eu

6.Každý kousek zelí ponořte do rozšlehaných vajec a pak ho položte na pánev s trochou rozpáleného oleje.

Pečené zelí pro snadnou večeři!
Zdroj: retete-usoare.eu

7.Kousky zelí smažte na mírném až středním ohni z obou stran, dokud nezhnědnou (asi 2 minuty z každé strany). Pokud je chcete mít ještě měkčí, můžete je osmažit pod pokličkou.

Pečené zelí pro snadnou večeři!
Zdroj: retete-usoare.eu