Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Tato krémová polévka z pečených rajčat vás jistě očarí. Rajčata získají po upečení zcela nový rozměr chuti. A když je smícháte se smetanou, ocitnete se v polévkovém nebi.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová polévka z pečených rajčat
Co budeme potřebovat:
- 6 ks rajčat
- 1 ks velké červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kajenského pepře
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g parmazánu
- podle chuti sůl, pepř
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Rajčata rozkrojte na polovinu a zbavte slupky.
3. V pekáči nebo ohnivzdorném kastrolu rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Přidejte sůl, pepř, papriku, cukr a rajčata, která na dně nařízněte. Rajčata opečte, otočte, přidejte ocet a dejte na 20 minut do trouby.
4. Opečené rajčata vraťte na oheň, přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Asi po 5 minutách rozmixujte ponorným mixérem, přidejte smetanu, dochuťte a ještě minutu povařte.
5. Podávejte posypané jemně nastrouhaným parmazánem a doplněné křupavou bagetou.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na krémovou polévku z pečených rajčat i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Lahodná krémová polévka ze sladkých brambor.