Výnikající krémová polévka z pečených rajčat pro celou rodinu

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Tato krémová polévka z pečených rajčat vás jistě očarí. Rajčata získají po upečení zcela nový rozměr chuti. A když je smícháte se smetanou, ocitnete se v polévkovém nebi.

Krémová polévka z pečených rajčat
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Krémová polévka z pečených rajčat

Co budeme potřebovat:
  • 6 ks rajčat
  • 1 ks velké červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kajenského pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g parmazánu
  • podle chuti sůl, pepř

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Rajčata rozkrojte na polovinu a zbavte slupky.

3. V pekáči nebo ohnivzdorném kastrolu rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Přidejte sůl, pepř, papriku, cukr a rajčata, která na dně nařízněte. Rajčata opečte, otočte, přidejte ocet a dejte na 20 minut do trouby.

4. Opečené rajčata vraťte na oheň, přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Asi po 5 minutách rozmixujte ponorným mixérem, přidejte smetanu, dochuťte a ještě minutu povařte.

5. Podávejte posypané jemně nastrouhaným parmazánem a doplněné křupavou bagetou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na krémovou polévku z pečených rajčat i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Lahodná krémová polévka ze sladkých brambor.