Domů Recepty Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách!

Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách!

ZDROJretete-usoare.eu

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřový bůček vařený v cibulových slupkách. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

vepřový bůček vařený v cibulových slupkách
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg vepřového bůčku se slaninou
  • 150 g kamenné soli
  • 1,2 l vody
  • cibulové slupky
  • černý pepř
  • bobkové listy
  • česnek

Jak budeme postupovat:

1. Cibulové slupky omyjte v teplé vodě. Čím více slupek použijete, tím chutnější bude vepřový bůček.

Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Na dno nádoby nebo do hrnce přidejte ½ cibulových slupek, pak kousky bůčku, bobkové listy a zrnka černého pepře.

3. Maso posypeme solí a přidáme zbylé slupky.

Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Nalijte tolik vody, aby byly kůže pokryty (v případě potřeby přidejte další), vložte hrnec do multicookeru nebo na sporák a vařte maso pod pokličkou maximálně 15-20 minut, jakmile se voda začne vařit.

5. Poté nechte bůček v hrnci 24 hodin (až 48 hodin, pokud nemáte druhý den čas), aniž byste hrnec otevřeli nebo sundali víko. Nádobu nechte na pultu, dokud nevychladne, a poté ji uložte do chladničky.

6. Bůček vyjměte z nálevu a nechte ho na talíři oschnout nebo si pomozte kuchyňskými utěrkami.

Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Prolisujte česnek a rozdrťte bobkové listy a směs pepřových zrnek (můžete použít i hotovou mletou směs pepřových zrnek).

8. Každý kousek bůčku posypeme a potřeme černým pepřem a bobkovým listem (volitelně chilli papričkami), poté česnekem.

9. Vepřové zabalte do pečicího papíru nebo alobalu, vložte do plastových sáčků a dejte na 24 hodin zmrazit.

Druhý den vyjměte vepřové z mrazáku, nechte ho 10-15 minut při pokojové teplotě a nakrájejte ho na tenké plátky. Může se podávat jako předkrm nebo s borščem z červené řepy. Vyberte si vepřový bůček s větším množstvím masa. Absolutně všechna koření mu dodávají vyváženou chuť.

Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách
Zdroj: retete-usoare.eu

Recept je velmi jednoduchý a vepřový bůček má lehce uzenou chuť. Můžete připravit větší množství a bůček uložit do mrazáku.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Vyzkoušejte tyto nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě.