Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřový bůček vařený v cibulových slupkách. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřový bůček vařený v cibulových slupkách
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg vepřového bůčku se slaninou
- 150 g kamenné soli
- 1,2 l vody
- cibulové slupky
- černý pepř
- bobkové listy
- česnek
Jak budeme postupovat:
1. Cibulové slupky omyjte v teplé vodě. Čím více slupek použijete, tím chutnější bude vepřový bůček.
2. Na dno nádoby nebo do hrnce přidejte ½ cibulových slupek, pak kousky bůčku, bobkové listy a zrnka černého pepře.
3. Maso posypeme solí a přidáme zbylé slupky.
4. Nalijte tolik vody, aby byly kůže pokryty (v případě potřeby přidejte další), vložte hrnec do multicookeru nebo na sporák a vařte maso pod pokličkou maximálně 15-20 minut, jakmile se voda začne vařit.
5. Poté nechte bůček v hrnci 24 hodin (až 48 hodin, pokud nemáte druhý den čas), aniž byste hrnec otevřeli nebo sundali víko. Nádobu nechte na pultu, dokud nevychladne, a poté ji uložte do chladničky.
6. Bůček vyjměte z nálevu a nechte ho na talíři oschnout nebo si pomozte kuchyňskými utěrkami.
7. Prolisujte česnek a rozdrťte bobkové listy a směs pepřových zrnek (můžete použít i hotovou mletou směs pepřových zrnek).
8. Každý kousek bůčku posypeme a potřeme černým pepřem a bobkovým listem (volitelně chilli papričkami), poté česnekem.
9. Vepřové zabalte do pečicího papíru nebo alobalu, vložte do plastových sáčků a dejte na 24 hodin zmrazit.
Druhý den vyjměte vepřové z mrazáku, nechte ho 10-15 minut při pokojové teplotě a nakrájejte ho na tenké plátky. Může se podávat jako předkrm nebo s borščem z červené řepy. Vyberte si vepřový bůček s větším množstvím masa. Absolutně všechna koření mu dodávají vyváženou chuť.
Recept je velmi jednoduchý a vepřový bůček má lehce uzenou chuť. Můžete připravit větší množství a bůček uložit do mrazáku.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Vyzkoušejte tyto nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě.