Šťavnatý citronový dort, kterému neodoláte. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
- 3 ks vajec
- 150 g cukru krupice
- 150 g másla
- 100 ml plnotučného mléka
- 200 g polohrubé mouky
- 1,5 KL prášku do pečiva
- 1 ks většího citronu (kůra)
Poleva:
- 2 ks citron(šťáva)
- 150 g moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1.Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na buchty vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo rozdrcenými sušenkami.
2. Ve velké míse dobře prošlehejte suroviny v tomto pořadí: celá vejce, cukr, rozpuštěné máslo zchlazené mlékem a citronovou kůru. Nakonec vmíchejte mouku, do které jste přidali prášek do pečiva.
3. Těsto nalijte do formy a pečte asi 45 minut, dokud špejle nevyjde čistá.
4. Mezitím připravte polevu vyšleháním citronové šťávy a cukru. Vyklopte koláč z formy a ještě horký ho přelijte polevou, aby se vsákla do koláče.