Obzvláště chutná úprava zelí a mletého masa. Zkombinujte jednoduché ingredience a získáte lahodnou roládu! Recept je neobvyklý a velmi zajímavý. Tato zelná rolka s náplní z mletého masa Vás okouzlí.
Co budeme potřebovat:
- 1 zelí
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 100 g rýže uvařené al-dente (ne až na konci)
- rajčata
- sůl a černý pepř
Jak budeme postupovat:
1.Odstraňte zelnou hlávku a vložte ji do hrnce s vroucí vodou, aby se listy trochu rozvařily a mírně oddělily.
2.Mleté maso smíchejte s vařenou rýží, solí a černým pepřem.
Tip: Nádivka může obsahovat jakoukoli jinou zeleninu: mrkev, cibuli, papriku atd.
3.Na plech položte 4 listy zelí, které tvoří pult, a rovnoměrně na ně rozdělte ½ náplně.
4.Přeložte boky a začněte roládu stáčet do tvaru rolády, přičemž si pomáhejte pečicím papírem.
5.Přeneste roládu na plech na cibulové lůžko. Stejným způsobem vytvořte další roládu.
6.Mezi roládu přidejte nakrájená rajčata a trochu je osolte.
7.Zakryjte plech alobalem a vložte ho na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
8.Poté alobal odstraníme, roládu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dalších 10-20 minut.
Roláda je velmi šťavnatá a aromatická. Podávejte s kvašenou zakysanou smetanou. Je stejně dobrý teplý i studený.
Přejeme vám dobrou chuť!