Zelná rolka s náplní z mletého masa – skvělá chuťovka

Obzvláště chutná úprava zelí a mletého masa. Zkombinujte jednoduché ingredience a získáte lahodnou roládu! Recept je neobvyklý a velmi zajímavý. Tato zelná rolka s náplní z mletého masa Vás okouzlí.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 zelí
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 100 g rýže uvařené al-dente (ne až na konci)
  • rajčata
  • sůl a černý pepř

Jak budeme postupovat:

1.Odstraňte zelnou hlávku a vložte ji do hrnce s vroucí vodou, aby se listy trochu rozvařily a mírně oddělily.

2.Mleté maso smíchejte s vařenou rýží, solí a černým pepřem.

Tip: Nádivka může obsahovat jakoukoli jinou zeleninu: mrkev, cibuli, papriku atd.

3.Na plech položte 4 listy zelí, které tvoří pult, a rovnoměrně na ně rozdělte ½ náplně.

4.Přeložte boky a začněte roládu stáčet do tvaru rolády, přičemž si pomáhejte pečicím papírem.

5.Přeneste roládu na plech na cibulové lůžko. Stejným způsobem vytvořte další roládu.

6.Mezi roládu přidejte nakrájená rajčata a trochu je osolte.

7.Zakryjte plech alobalem a vložte ho na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

8.Poté alobal odstraníme, roládu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dalších 10-20 minut.

Roláda je velmi šťavnatá a aromatická. Podávejte s kvašenou zakysanou smetanou. Je stejně dobrý teplý i studený.

Přejeme vám dobrou chuť!