Ořechová roláda s mascarpone a višňovým džemem – dokonalá krása, která se bude líbit a chutit každému.
Ořechová roláda s mascarpone a višňovým džemem
Co budeme potřebovat:
roláda:
- 6 ks vajec
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic krystalový cukr
- 1 KL prášku do pečiva
- 1 špetka soli
krém:
- 500 g mascarpone
- 150 g moučkový cukr
- 2 PL mandlový likér
na ozdobu:
- 5 PL višňového džemu
- 100 g lískové oříšky (nebo jiné oříšky)
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Vejce rozklepněte a bílky vyšlehejte se solí a cukrem do tuhého krému. Po jednom zašleháme žloutky a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut.
4. Po upečení těsto vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraníme papír a těsto srolujeme. Necháme zcela vychladnout.
5. Mascarpone vyšleháme s likérem a cukrem dohladka.
6. Džem s kousky višní promícháme se lžící vody, aby se lépe roztíral.
7. Ořechy nasekáme najemno a lehce je opražíme na suché pánvi.
8. Vychladlé těsto rozválíme, vnitřek potřeme džemem a 2/3 krému a opět stočíme do rolády. Povrch potřete zbylým krémem, posypte ořechy a nechte ztuhnout.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na ořechovou roládu s mascarpone a višňovým džemem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Slavnostní MALINOVÁ roláda s mascarpone a mandlemi!