Nadýchané koblihy ze 3 základních surovin jsou perfektní volbou pro rychlou a chutnou snídani. S minimem ingrediencí připravíte během několika minut tyto lahodné koblihy, které jsou zvenku křupavé a uvnitř měkké a nadýchané. Skvělá volba pro ty, kteří chtějí rychle připravit něco sladkého, aniž by museli trávit hodiny v kuchyni.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Domácí koblihy
Co budeme potřebovat:
- 200 ml kefíru
- 1/3 lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 8 g vanilkového cukru (nepovinné)
- ½ čajové lžičky jedlé sody
- přibližně 260 g hladké mouky
- olej – na smažení
- práškový cukr – na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte kefír do hluboké mísy. Přidejte sůl, moučkový cukr, vanilkový cukr a jedlou sodu. Míchejte.
2. Postupně přidejte prosátou mouku. Těsto nejprve promíchejte lžící, poté ho prohněťte rukama. Mělo by být hladké, měkké a mírně lepkavé.
3. Těsto rozdělte na 2 stejné části. Vytvarujte z nich kuličky.
4. Každý kousek těsta rozválejte na kulatý váleček o tloušťce 3-5 mm.
5. Těsto nakrájejte na 12 dílů pomocí nože na pizzu.
6. Každý sektor srolujte do ruličky: zdola nahoru.
7. Koblihy smažte ve velkém množství rozpáleného oleje na mírném ohni z obou stran do zlata.
8. Přendejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
9. Před podáváním koblihy posypeme moučkovým cukrem. Hotovo!
Dobrou chuť! 🙂