Dušené hovězí maso, chilli papričky, fazole a kukuřice zabalené do pšeničné placky a zjemněné hustou zakysanou smetanou. Perfektní!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tortilla s pikantním chilli – dušené hovězí s chilli a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 6 ks tortill
- 200 g sýra čedar
- 400 g zakysané smetany 18%
na chilli:
- 500 g mleté hovězí maso
- 2 PL rostlinný olej
- 1 ks velká cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 ks chilli papričky
- 1 konzerva sekaná rajčata
- 1 konzerva fazole
- 1 konzerva kukuřice
- 1 litr hovězí vývar (bujón)
- 1 PL třtinový cukr
- podle chuti sůl, mletý pepř
Jak budeme postupovat:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm mleté maso. Když zhnědne, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku, sůl a pepř.
- Nechte pět minut povařit a přidejte rajčata, fazole, kukuřici a zalijte vývarem.
- Tuto směs nechte pomalu probublávat v otevřeném hrnci na mírném ohni po dobu nejméně jedné hodiny. Nakonec odložte stranou.
- Dochuťte cukrem a případně solí a pepřem.
- Chilli rozetřete na tortillu, přidejte velkou lžíci zakysané smetany (pro snížení pálivosti chilli) a posypte strouhaným čedarem. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na pikantní chilli v tortille zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte: Pikantní pomazánka z pečené papriky – zdravá pochoutka.