Tortilla s pikantním chilli – dušené hovězí s chilli a zeleninou, zabalené v pšeničné placke. Dokonalé!

Dušené hovězí maso, chilli papričky, fazole a kukuřice zabalené do pšeničné placky a zjemněné hustou zakysanou smetanou. Perfektní!

Tortilla s pikantním chilli - dušené hovězí s chilli a zeleninou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Tortilla s pikantním chilli – dušené hovězí s chilli a zeleninou

Co budeme potřebovat:
  • 6 ks tortill
  • 200 g sýra čedar
  • 400 g zakysané smetany 18%

na chilli:

  • 500 g mleté hovězí maso
  • 2 PL rostlinný olej
  • 1 ks velká cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 konzerva sekaná rajčata
  • 1 konzerva fazole
  • 1 konzerva kukuřice
  • 1 litr hovězí vývar (bujón)
  • 1 PL třtinový cukr
  • podle chuti sůl, mletý pepř


Jak budeme postupovat:

  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm mleté maso. Když zhnědne, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku, sůl a pepř.
  • Nechte pět minut povařit a přidejte rajčata, fazole, kukuřici a zalijte vývarem.
  • Tuto směs nechte pomalu probublávat v otevřeném hrnci na mírném ohni po dobu nejméně jedné hodiny. Nakonec odložte stranou.
  • Dochuťte cukrem a případně solí a pepřem.
  • Chilli rozetřete na tortillu, přidejte velkou lžíci zakysané smetany (pro snížení pálivosti chilli) a posypte strouhaným čedarem. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na pikantní chilli v tortille zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte: Pikantní pomazánka z pečené papriky – zdravá pochoutka.