Těstoviny se slaninou v rajčatové a česnekové omáčce. Aromatická, chutná a rychlá večeře je hotová prakticky za 10-15 minut. A pokud máte ve spíži konzervu rajčat, trochu slaniny a mražený (nebo čerstvý) strouhaný sýr, je to ještě jednodušší!
Co budeme potřebovat:
- 1 stroužek česneku
- 200 g slaniny nebo vařeného uzeného bůčku (ne syrového)
- 100 g sýra
- 250 g capellini nebo špaget
- 400 g rajčat ve vlastní šťávě
- sůl a pepř – podle chuti
- 1 špetka cukru
Jak budeme postupovat:
1.Česnek nakrájejte na velmi malé kousky a slaninu na 1,5-2 cm široké kousky.
2.Sýr nastrouhejte na velkém struhadle. Použijte kvalitní, chutný a nepříliš slaný sýr.
3.Těstoviny přidejte do vroucí vody s trochou soli a pravidelně míchejte.
4.Rozpálenou pánev vymažte olivovým olejem, přidejte slaninu a na středním plameni ji několik minut smažte. Dávejte pozor, abyste ji nepřeškvařili nebo nepřipálili. Promíchejte, aby se plátky oddělily a rovnoměrně osmažily.
5.Přidejte česnek, ujistěte se, že není příliš silný, míchejte a po 1 minutě, jakmile česnek přestane být cítit, přidejte rajčata a nakrájejte je stěrkou. Rajčata osolte, opepřete, oslaďte a případně přidejte bylinky: bazalku nebo oregano. Nebo můžete použít konzervovaná rajčata, která jsou již nakrájená a ochucená.
- Příprava je stejně chutná jako z čerstvých rajčat, jen je trochu delší: rajčata je třeba blanšírovat, pak oloupat, déle dusit a nejlépe oddělit od slaniny. Navíc výsledný pokrm z čerstvých rajčat bude mít i jinou chuť.
6.Omáčku přiveďte k bodu varu a přidejte těstoviny. Můžete přilít trochu vody z těstovin, aby omáčka nebyla příliš hustá. Dobře promíchejte.
7.Přisypte nastrouhaný sýr, vypněte oheň, přikryjte pánev pokličkou a nechte jídlo několik minut rozpustit.
Před podáváním těstoviny případně dochuťte mletým černým pepřem. Vyzkoušejte recept a těšíme se na výsledek!
Přejeme vám dobrou chuť!