Omeleta se špenátem a žampiony – ta pravá snídaně pro krásný den

Nadýchaná a voňavá vaječná omeleta se špenátem a žampiony s bílým grilovaným chlebem je ta pravá snídaně pro krásný den!

Omeleta se špenátem a žampiony
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Omeleta se špenátem a žampiony

Co budeme potřebovat:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule
  • 1 hrst čerstvých hub
  • 2 hrsti mladého špenátu
  • 4 ks vajec
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného eidamu
  • bílý chléb nebo bageta
  • sůl, mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

1. Máslo rozehřejte na pánvi s trochou oleje a přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky. K cibuli přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nepustí šťávu.

2. Přidejte špenát a trochu soli. Když se objem špenátu zmenší, šťávu slijte a pánev se zeleninou a houbami vraťte na oheň. Dochuťte a přidejte ještě trochu másla a oleje. Po krátkém orestování zmírněte teplotu na střední a rovnoměrně do pánve vlijte rozšlehaná vejce a smetanu.

3. Když se omeleta začne ode dna zatahovat (asi 5-6 minut), posypte ji strouhaným sýrem a lehce osolte a opepřete. Nakonec vložte omeletu na pánvi do trouby pod rozpálený gril asi na 5 minut nebo dokud není na povrchu krásně zlatavá.

4. Když omeleta chladne, opečte pod grilem kousky bílého chleba nebo bagety.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na omeletu se špenátem a žampiony i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty – skvělý tip na oběd