Nadýchaná a voňavá vaječná omeleta se špenátem a žampiony s bílým grilovaným chlebem je ta pravá snídaně pro krásný den!

Omeleta se špenátem a žampiony
Co budeme potřebovat:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 1 hrst čerstvých hub
- 2 hrsti mladého špenátu
- 4 ks vajec
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g strouhaného eidamu
- bílý chléb nebo bageta
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Máslo rozehřejte na pánvi s trochou oleje a přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky. K cibuli přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nepustí šťávu.
2. Přidejte špenát a trochu soli. Když se objem špenátu zmenší, šťávu slijte a pánev se zeleninou a houbami vraťte na oheň. Dochuťte a přidejte ještě trochu másla a oleje. Po krátkém orestování zmírněte teplotu na střední a rovnoměrně do pánve vlijte rozšlehaná vejce a smetanu.
3. Když se omeleta začne ode dna zatahovat (asi 5-6 minut), posypte ji strouhaným sýrem a lehce osolte a opepřete. Nakonec vložte omeletu na pánvi do trouby pod rozpálený gril asi na 5 minut nebo dokud není na povrchu krásně zlatavá.
4. Když omeleta chladne, opečte pod grilem kousky bílého chleba nebo bagety.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na omeletu se špenátem a žampiony i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty – skvělý tip na oběd