Domů Recepty Omeleta se špenátem a žampiony – ta pravá snídaně pro krásný den

Omeleta se špenátem a žampiony – ta pravá snídaně pro krásný den

Nadýchaná a voňavá vaječná omeleta se špenátem a žampiony s bílým grilovaným chlebem je ta pravá snídaně pro krásný den!

Omeleta se špenátem a žampiony
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Omeleta se špenátem a žampiony

Co budeme potřebovat:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule
  • 1 hrst čerstvých hub
  • 2 hrsti mladého špenátu
  • 4 ks vajec
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného eidamu
  • bílý chléb nebo bageta
  • sůl, mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

1. Máslo rozehřejte na pánvi s trochou oleje a přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky. K cibuli přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nepustí šťávu.

2. Přidejte špenát a trochu soli. Když se objem špenátu zmenší, šťávu slijte a pánev se zeleninou a houbami vraťte na oheň. Dochuťte a přidejte ještě trochu másla a oleje. Po krátkém orestování zmírněte teplotu na střední a rovnoměrně do pánve vlijte rozšlehaná vejce a smetanu.

3. Když se omeleta začne ode dna zatahovat (asi 5-6 minut), posypte ji strouhaným sýrem a lehce osolte a opepřete. Nakonec vložte omeletu na pánvi do trouby pod rozpálený gril asi na 5 minut nebo dokud není na povrchu krásně zlatavá.

Nepřehlédněte:
Tato domácí pizza na pánvi je hotová za několik málo minut

4. Když omeleta chladne, opečte pod grilem kousky bílého chleba nebo bagety.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na omeletu se špenátem a žampiony i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také krůtí závitky plněné špenátem, brynzou a rajčaty – skvělý tip na oběd