Koláč upečený, džem uvařený, kompot uvařený… Pokud vás čeká bohatá úroda sladkých třešní a nevíte, co s nimi, máme pro vás jednoduché řešení – domácí třešňový likér.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí třešňový likér
Co budeme potřebovat:
- 3 kg vypeckovaných třešní
- 1 litr rumu
- 2 kg cukru
Jak budeme postupovat:
1. Vypeckované (omyté a osušené) třešně vložte do velké sklenice, přidejte 1 kg cukru a zalijte 0,5 litrem rumu. Uzavřete sklenici bavlněnou látkou a zajistěte ji gumičkou. Uchovávejte na teplém místě a nechte asi 25 dní odležet. Každý den protřepejte. Třešně musí být zralé (mohou být i přezrálé).
2. Poté je pomocí nálevky a plátýnka přelijte do čisté nádoby. Přidejte zbývající cukr a alkohol. Nechte odpočívat, dokud se cukr nerozpustí.
3. Poté znovu přeceďte přes nálevku a gázu. Likér nechte 24 hodin odležet a poté jej přelijte do uzavíratelných skleněných lahví.
Nazdraví!
Sdílejte tento inspirativní recept na domácí třešňový likér i Vašim přátelům! Doporučujeme: Vynikající kokosová buchta s vaječným likérem.