Dnes vám chceme nabídnout recept na jednoduché a chutné sušenky z kefíru. Jsou měkké a křehké, vypadají trochu jako sušenky z měkkého těsta. Vyrábějí se z nejběžnějších surovin. Můžete si je vzít s sebou: do školy nebo do práce. Jsou chutné teplé i studené.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenky z kefíru
Co budeme potřebovat:
- 130 ml kefíru
- 1 vejce
- 3 lžíce cukru (+ na náplň)
- 80 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 10 g vanilkového cukru
- 1 lžičku prášku do pečiva
Jak budeme postupovat:
1. Do hluboké mísy dejte vejce, kefír, rafinovaný slunečnicový olej, opražený cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Míchejte metličkou do hladka.
2. Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Těsto nejprve promíchejte lžící, pak ho prohněťte rukama. Mělo by být homogenní, měkké a nelepivé.
3. Těsto rozdělte na kousky.
4. Z každého kousku těsta vytvarujte dlouhou, poměrně tenkou tyčinku. Přeložte ho na polovinu a stočte do spirály. Konce slepte k sobě.
5. Sušenky obalte v cukru.
6. Sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery.
7. Sušenky pečte 25-30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
8. Nechte vychladnout a přendejte na talíř.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na sušenky z kefíru i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Křehké a křupavé jablečné sušenky na italský způsob – Snadná a rychlá příprava!