Kefírový ovocný koláč je jemný a lahodný. Jednoduše se vám rozplyne v ústech! Pokud chcete, můžete bobulovité ovoce (jakékoliv) nahradit jablky: získáte stejně chutný dezert. Vše je rychlé a snadné!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kefírový ovocný koláč
Co budeme potřebovat:
- 200 g mouky
- 160 g + 2 lžíce cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/3 lžičky soli
- 100 g másla
- 1 vejce
- 100 ml kefíru
- 8 g vanilkového cukru
- 150 g ovoce
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte prosátou mouku se 160 g cukru, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a solí.
2. Přidejte měkké máslo (pokojové teploty). Rukama dobře promíchejte, abyste získali hladké těsto.
3. Přidejte vejce a kefír. Mixérem rozmixujte do hladka.
4. Plech vyložíme pečicím papírem (my jsme použili kulatý plech o průměru 24 cm) a těsto naň vylijeme. Rovnoměrně rozetřete.
5. Ovoce položte na povrch těsta a částečně je do něj ponořte.
6. Koláč posypte 2 lžícemi cukru.
7. Pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Připravenost zkontrolujte pomocí párátka.
8. Nechte těsto mírně vychladnout, pak ho tenkým nožem oddělte od stěn pánve a vyklopte na talíř. Počkejte, až zcela vychladne.
9. Pokud chcete, posypte ho moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na kefírový ovocný koláč zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na neodolatelný jogurtový koláč, který se rozplývá v ústech.