Palačinky nemusí být jen sladké. Naplnit je můžete špenátem, šunkou, sýrem, masem, houbami. S náplní palačinek můžete samozřejmě experimentovat donekonečna: použijte sladký tvaroh, zelí, vejce atd. My jsi dnes připravíme slané palačinky plněné masem a rýží!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Palačinky plněné masem
Co budeme potřebovat:
Na palačinky:
- 500 ml mléka
- 500 ml vody
- 3 vejce
- 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje (4 polévkové lžíce)
- 320 g mouky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1/4 čajové lžičky jedlé sody
Pro náplň:
- 500 g vařeného masa (libovolného druhu – my jsme použili hovězí)
- 100 g rýže
- 20-30 g másla
- 1 cibule
- 1-2 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 100-200 ml masové polévky
Ostatní: máslo nebo olej – na smažení.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte palačinky: Do hluboké mísy dejte vejce, mléko, sůl a cukr. Míchejte metličkou do hladka.
2. Vmíchejte prosátou mouku a jedlou sodu. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
3. Přidejte studenou vodu. Míchejte.
4. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte.
5. Těsto nechte 30-40 minut odpočívat. To pomůže mouce vykynout a zabrání trhání palačinek při smažení.
6. Rozpalte pánev a před smažením první palačinky ji potřete olejem. Rovnoměrně na něj rozetřete malou naběračku těsta a naklánějte ho různými směry. Musíte získat tenkou placku: smažte ji na mírném ohni z obou stran do zlata.
7. Z tohoto množství těsta získáte asi 25 palačinek.
8. Připravte náplň: Rýži uvařte v mírně osolené vodě, dokud není hotová. Přendejte ji do mísy a smíchejte s 20-30 g másla.
9. Uvařené a vychladlé maso projděte mlýnkem na maso.
10. Nakrájejte cibuli na kostičky a osmažte ji na malém množství oleje, dokud není hotová.
11. Do hluboké mísy vložte uvařené a mleté maso, uvařenou rýži, osmaženou cibuli, 100 ml vývaru a mletý černý pepř podle chuti. Míchejte. Směs ochutnejte a v případě potřeby ji trochu osolte. Pokud je příliš suchá, můžete přidat více kuřecího vývaru.
12. Položte lžíci náplně k jednomu okraji palačinky na opečenou stranu. Poté přehněte okraj, vedle kterého je náplň, a boční okraje – dovnitř. Poté ji srolujte do ruličky.
13. Podobně postupujte při plnění všech palačinek.
14. Naplněné palačinky smažte na malém množství másla nebo oleje z obou stran dozlatova. Můžete je usmažit všechny nebo jen některé a ostatní nechat v lednici a usmažit je, až je budete chtít podávat. Můžete je také zmrazit.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na palačinky plněné masem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Starý chléb naplnila mletým masem – velmi chutná a rychlá večeře.