Bramborové placky plněné masem jsou z pokrmů, které připravujeme s velkou radostí, protože víme, že každý, kdo ochutná, je spokojený. Je to jednoduché, ale velmi chutné!

Bramborové placky plněné masem
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 4 brambory
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 3-4 stroužky česneku
- 3 lžičky mouky
Pro náplň:
- 400 g mletého masa (my jsme použili vepřové a kuřecí maso ve stejném poměru)
- 1 cibule
- 1/2 lžičky soli
- zelenina – podle chuti (my jsme použili kopr)
Ostatní:
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany + 1 vejce – na zalití
- 1 lžíce oleje – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky.
2. Syrové brambory nastrouhejte na malém struhadle. Ihned k nim přidejte vejce, sůl, mletý černý pepř, nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek a připravenou cibuli.

3. Přidejte mouku. Smíchejte.

4. Připravte si nádivku: Mleté maso vložte do mísy. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, sůl a nasekanou zeleninu. Dobře promíchejte.
Pokud je nádivka příliš suchá, můžete do ní přidat trochu vody a případně i trochu soli.

5. Rozpalte pánev a vymažte ji olejem. Rovnoměrně rozetřete 1/4 těsta po povrchu.

6. Placku smažte 3-4 minuty z každé strany na mírném ohni.

7. Podobně připravte další 3 placky.

8. Každý bramborák potřete 1,5 lžíce náplně. Poté je srolujte do ruličky.


9. Vzniklé rolky položte švem dolů do hluboké, olejem vymazané pánve.

10. Potřete zakysanou smetanou.

11. Zakryjte plech alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Rolky pečte 45-50 minut. 10 minut před koncem pečení odstraňte z povrchu alobal a potřete rozšlehaným vejcem.

12. Placky plněné masem přendejte na talíř. V případě potřeby posypte nasekanou zelení.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na bramborové placky plněné masem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na netradiční bramborové placky s uzeným lososem – chutné spojení lososa a bramborového těsta se smetanou!